YouTube - Montážní návod - Isover…
Montáž zateplení půdy systémem Isover STEPcross.OBSAH:* 0:01 Představení systému STEPcross* 0:13 Montáž* 1:47 Záklop z prken- Prospekt: * ISOVER pro izolaci...
Přikládám fotografii půdy - respeketive místa, kde se krokve a záklop setkávají s pochozí podlahou půdy.
Krokve jsou od sebe 95-100cm, výška 12cm. Na střeše je plný záklop z prken, nějaká lepenka ( neznám typ ) a jako krytina je IKO Cambridge. V záklopu jsou na několika místech ( nikoliv však mezi všemi krokvemi ) provrtané větrací otvory ( cca 20mm průměr a vždy 3 díry vedle sebe ) a na střeše je nad těmito otvory plastová větrací mřížka.
Podlaha půdy je pokrytá po celé ploše betonovou mazaninou. Co je pod tímto betonem netuším, žádné sondy jsem nedělal. Půda je nad vytápěnou částí domu, a to po své celé ploše ( pod půdou jsou dětský pokoj, ložnice, chodba, wc, balkon ). Strop místností je z prken, rákosu, z vnitřní strany místností štuková omítka. Celová plocha půdy je přibližně 37m².
Mám v úmyslu zateplit podlahu a nechat ji pochozí. Půdní obytná vestavba zde s ohledem na mini místo, respektive mini výšku nikdy nebude, ovšem bordel se zde skladovat bude -:) Střechu zateplovat pravděpodobně nikdy nebudu, ovšem nikdy neříkej nikdy...
Chtěl bych použít systém Isover STEPcross, a to o tloušťce izolace 160mm ( již nyní při vstupu na půdu mám světlou výšku průchodu cca 160cm, tak abych byl v budoucnu vůbec schopen ze schodů prolézt touto mezerou na půdu.
Můj dotaz zní: jak vyřešit nejlépe a hlavně správně zateplení v místech, kde se na fotografii stýká podlaha s krokvemi a záklopem střechy. ?
Moje představa: do vnitřní strany ( boků ) krokví přibít latě cca 4cm x 2cm, které budou začínat těsně u podlahy a dlouhé budou přibližně 60cm ( dle šíře difuzní folie ). Tyto latě budou 4cm od záklopu střechy, aby po instalaci difuzní folie vznikla mezi touto folií a záklopem mezera 4cm. Na tyto latě přisponkovat difuzní folii - čistě mezi krokve, obalovat je z vnitřní strany nebudu a tedy krokve budou vlastně ze strany půdy viditelné a nebudou přikryté folií. Do mezery v krokvích, která vznikne ( tedy 7-8 cm ) dám izoloční desky vaty právě o této síle - to znamená, že izolační desky budou potom zároveň s krokvemi. Dám pouze vždy jednu desku, tedy 0,6 metru ( Isover Orsil a nebo podobné ). Tyto desky zde budou právě kvůli podlaze Isover STEPcross, neboť jinak nevím, jak bych touto stavebnicí lépe vyřešil zateplení podlahy právě až k hraně kde se setkává podlaha a záklop. Tímto se mi vlastně zarovná prostor a mohu podlahu Isover STEPcross dát až k této izolaci ( zároveň s krokvemi ).
Instalace podlahy: ta je mi celkem jasná, ovšem jen si nejsem jistý instalací parozábrany. Parozábranu Isover Vario KM Duplex UV bych dal právě až úplně do rohů, kde se stýká podlaha s záklopem. ( ještě před instalací difuzní folie ). Ovšem čistě jen na podlahu ( nelepil bych ji na vnitřní ani boční stranu krokvi a ani na záklop. ) Znamená to, že na podlaze by byla tato parozábrana , ke které by doléhala ve vzdálenosti 4cm od záklopu difuzní folie. Ovšem zda nějak slepit tyto dvě folie u podlahy to nevím.
Parozábrana u zdi: na malé části půdy je cihelná zeď, přibližně 2 metry dlouhá a je to zároveň obvodová zeď domu. Tuto difuzní folii bych na tuto zeď nalepil do výšky asi 20cm, tedy aby byla nejméně do výšky uvažované podlahy Isover.
Před instalací všeho nejdříve natřu krokve a záklop něčím proti plísni, houbám atd.
Uff, snad to někdo dočte do konce, zhodnotí a případně poradí. Rád bych nakreslil v PC nějaký obrázek pro představu, ale neumím v těchto programech. Případně pak tužkou a nafotit.
Děkuji předem za dobré rady.
Nebudu to tedy komplikovat. Difuzní folii tam dám, mezeru 4cm nechám. V podlaze tedy nechám jen 16cm a nechám mezeru…
před 9 roky
Koukám, že jsem ty příspěvky oba postupně doplňovali :-). S podkládáním nevidím žádný problém, jen ty EPS kříže musí…
před 9 roky
Díky - raději ji asi dám, je to investice pár stokorun. Jen ještě požádám o radu ohledně následujícího ( editoval jsem…
před 9 roky
6 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení