Detaily stavbyDobrý den,
stavíme dům a jsem ve fázi dodělávání příček a rozvodů atd. a měl bych pár dotazů k nějakým detailům, které moc nevím jakým způsobem provést. Takže postupně:
1) příčky v podkroví - dozdít až ke střešní foliii (samozřejmě kontaktní) nebo tam nechat mezeru pro nějakou izolaci (ve střeše bude 18 cm mezi krokvemi + 12 cm před sádrokartonem).
2) zapravení oken, ve středu mi namontuje nejmenovaná firma z Bzence okna a dveře a budu se snažit je alespoň z jedné strany co nejdříve zapravit. Ale jak? Porfix 30 cm + bude 14 cm zateplení. Okna tedy budou montována na vnější hranu zdiva. Zapravení tedy budu aktuálně dělat z vnitřní strany, ale jak? Je možné tam dát nějaký ten centimetr extrudovaného polystyrenu? tím bych i trošku zateplil ono ostění...na to pak asi Alu roh + perlinka. Je to tak možné provést?
3) asi největší problém je zateplení vikýře. Vikýř je konstruován z 12 cm sloupků, tam tedy bude max 12 cm izolace. V projekt mám 30 cm, ale fakt nevím, kam to dostat. Napadlo mě tedy řešení z vnější strany boků vikýře zaklopit OSB deskou a na to nějaký extrudovaný polystyren + poté ta 12 cm izolace mezi trámky a možná se ještě něco málo vejde pod sádrokarton.
A ještě jeden poddotaz: kolik izolace (polystyren zvenku 0,035 W+ vata 0,033) bych musel do vikýře dát, aby to splnilo stejné služby jako 30 cm vaty 0,039, které budou ve střeše?
přikládám foto zmíněných detailů
Děkuji za případné nápady
Petr Žižka