Dá se takto připojit?

Rubriky:

Reklama
Dá se takto připojit?

Dobrý den,

mám na Vás hodně lajckou otázku.

K ohřevu TUV využívám kotel na pelety s akumulační nádobou (800l). Kotel se spíná v okamžiku, kdy klesne teplota v AKU pod určitou teplotu.
Z AKU odebírám vodu do radiátorů jedním okruhem, kde pokojový termostat pouze ovládá (spíná) čerpadlo, které je umístěné hned za výstupem z AKU.

Moje otázka zní, jestli je možné na tento okruh připojit podlahové topení které by bylo pouze v jedné místnosti (cca 30m2), kde bych rád zajistil, aby podlahové topení běželo i v okamžiku, kdy neběží čerpadlo do hlavního radiátorového okruhu. Rozdělovač pro podlahového topení by se nacházel před všemi radiátory hned na začátku této větvě (cca 2m od AKU).

Je možné aby čerpadlo někde u rozdělovače dokázalo "vycucnout" nahřátou vodu z AKU když by ho podlahové topení potřebovalo v okamžiku, kdy neběží čerpadlo pro hlavní okruh pro radiátory?

Je mi jasné, že by byla nejlepší samostatná větev vyvedená z AKU pouze pro podlahové vytápění, která by se řídila samostatným čerpadlem, ale existuje i jiné řešení, které by tuto další větev nepotřebovalo?

Děkuji za názory a rady

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.