Spojení 2 bytů - řešení vytápěníDobrý den, jako naprostý laik si dovoluji poprosit o radu. Mám spojené 2 bytové jednotky. Každá má svůj vlastní plynový kotel Immergas Nike Star (cca 10 let staré, dle názorů ostatních majitelů nic moc kotle). Oba kotle se používají na vytápění a ohřev vody (vaření je na el.). Elektrické rozvody jsou již spojeny na 1 elektroměr, sazba s nočním proudem. Uvažuji o spojení obou topných soustav do jedné dle přiloženého obrázku (probouráním a spojením trubek mezi ložnicí a dětským pokojem). Trubky k otopným tělesům jsou vedeny v podlaze. V minulosti již byly přidány 2 otopná tělesa na obou chodbách bytů dotažením trubek podél zdi z nejbližšího kotle. Jelikož jsem slyšel a četl o možnostech dnešních elektrokotlů a mé možnosti mít ještě výhodnější el. tarif než současný, zajímal by mě Váš názor na nahrazení 2 stávajících plynových kotlů jedním elektrokotlem se zásobníkem na teplou vodu (umístěný na WC do pravého bytu). Pokud by tento elektrokotel vytápěl celý byt a dodával teplou vodu do pravého bytu (koupelna a kuchyně), v levém bytě by zůstala koupelna bez přívodu teplé vody, tudíž sprchový kout a umyvadlo by se muselo napojit na přidaný bojler. Výměra levého bytu je 45 m2, pravého 55 m2, celkem tedy 100 m2 otopné plochy. Myslíte, že se vyplatí současné 2 plynové kotle "průtokáče" (jak je nazývá technik při pravidelné revizi) vyměnit za 1 elektrokotel se zásobníkem (+1 bojler) navíc? Jedná se o cihlový bytový dům, 2. (poslední) patro. Děkuji za Vaše názory a omlouvám se za tento laický popis a možná i špatný nápad :)