Elektřina - spotřeba 4MWh/rok - nejvýhodnější tarif, distributor, atd?

Elektřina - spotřeba 4MWh/rok - nejvýhodnější tarif, distributor, atd?

Dobrý den,
rád bych se poradil ohledně nejvhodnějšího tarifu a nejvhodnějšího distributora el. energie.
V současnosti odebírám od EON roční spotřeba: 4.285 MWh, tarif: D45d, jistič: 3x 40A. zaplatil jsem fakturu za rok 17 349,- Kč vč dph.

- Mám dobře zvolený tarif vzhledem k spotřebě?
- Jakého poskytovatele zvolit, aby byla nejnižší celková faktura, ne jen na oko cena za MWh?
- Má smysl využít od EON nabídky Variant, u které slibují úsporu 13% s garancí na dva roky? Nebude vývoj ceny za elektřinu takový, že se tato nabídka nevyplatí?
- Má smysl se zapojit do elektronické aukce od eCENTRE?
Teď jsem trocho počítal cenový rozdíl, vychází mi to za MWh bez dph takto:
VT: eCENTRE 1120,-Kč / EON 1699,-Kč - úspora 35%
NT: eCENTRE 930,-Kč / EON 1293,-Kč - úspora 28%

Takhle to vypadá dobře, ale hrubým výpočtem mi vychází že ušetřím "jen" 2 100,-Kč ročně. Pokud by totiž nabídka Variant dokázala snížit celkovou fakturu o 13% (což nevím jestli dobře chápu), tak by úspora byla téměř stejná, 2 255,-Kč.

Děkuji za rady.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.