Vhodný systém topení a ohřevu TUV

Reklama
Vhodný systém topení a ohřevu TUV

Dobrý den, po několika měsících projektových příprav mám konečně (snad) relevantní data a chtěl bych zdejší plénum požádat o radu, komentář či zkušenost s návrhem technologií v domě.
Tedy tady jsou nejdřív data:
Nizkoenergetická dřevostavba, částečně podsklepená - nevytápěný sklep. Původně jsem chtěl PD, ale vzhledem k severovýchodnímu svahu, na kterém dům bude a také k orientaci stavby ke světovým stranám (nelze měnit) se do PD nedostanu.
Zastavěná plocha:136m2
Podlahová plocha (bez sklepa/se sklepem): 189m2 / 253m2
Objem budovy (bez sklepa/se sklepem): 582m3 / 778m3
TZ budovy = 5,7 kW
Průměrný součinitel prostupu tepla budovy U,em: 0,22 W/m2K
Měrná potřeba tepla na vytápění budovy: 34 kWh/(m2.a)
Měrná dodaná energie budovy EP,A: 70kWh/(m2.a)
Počet obyvatel v domě: 4

Chtěl bych Vás požádat o vaše názory na nejvhodnější systém vytápění a ohřevu TUV, a pokud je to možné, tak i řízené větrání. Mám něco namyšleného, ale nechtěl bych vás ovlivňovat, takže si svoji představu zatím nechám pro sebe. Samozřejmě rozpočet není bezedný, takže to musím posuzovat i s ohledem na cenu/výkon...

Předem všem diskutujícím mnohokrát děkuji za jejich příspěvky.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

27 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.