Panther Condens voda na 30-40 stupnu

Rubriky:

Reklama
Panther Condens voda na 30-40 stupnu

Dobry den,

rad bych vas pozadal o radu.

Mame v dome anhydrit plus dlazbu. Mame plynovy kotel Panther Condens, http://www.protherm.cz/files/products/pa…

U plynoveho kotle je nastaveni ("d.71"), ktere rika max. teplotu otopne vody. Minimalni hodnota je 45 stupnu.

Moje otazka je: vsude se doctu a dozvim, ze idealni je pouzivat teplotu otopne vody na 30-40 stupnu - samozrejme v zavislosti na ruznych dalsich atributech.

Tedy napr. nasi sousedi pouzivaji vodu teploty 30 stupnu, kteoru si nastavi na kotli, topi dopoledne 4 a odpoledne take 4 hodiny. Velmi prijemne.

Naopak u nas, kdyz pustim topeni, aby zacalo topit, teplota vody je ihned 45 stupnu. Za cca 2 hodiny stoupne teplota v mistnosti nad pozadovanych 22-23 stupnu, tzn. kotel se vypne. Teplota v mistnosti pak stoupa dal a dal kvuli setrvacnosti a udrzeni teploty v dlazbe.

Nakonec to dopadne tak, ze typicky topime rano 2-3 hodiny, protoze to staci na cely den. Samozrejme podvecer ci na vecer je sice 21 stupnu - kotel se dle programu nesepne - ale pocitove uz to neni nic moc.

Pokud to porovnam se sousedy, platime stejne penez za plyn, nicmene oni maji hezky teplo cely den, zatimco my ne.

Mohu nejak s timto kotlem dosahnou vytapeni vodou kolem 30 stupnu nebo jsem si proste vybral spatny kotel? Nebo mi uchazi nejaky princip topeni a lze toho dosahnout jinak?

Dekuji za vsechny nazory!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

9 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.