Vytápění novostavby RD - šlo by to?Dobrý den, s manželem už několik týdnů řešíme vytápění do novostavby RD. Jediné co víme 100% je, že chceme kotel Viadrus Hercules U26 s přestavbou na automatiku (z toho důvodu, že se v něm dá topit vším a máme s ním již dobré zkušenosti). Ke kotli bychom chtěli připojit kombinovaný bojler a akumulační nádobu. Teď řešíme podlahové vytápění, původně jsme ho nechtěli vůbec, ale rozhodli jsme se, že do celého domu položíme keramickou dlažbu, a ta by byla bez podlahovky studená, hlavně kvůli dětem. Jenže jsme oba s manželem vůči podlahovému vytápění skeptičtí a neradi bychom za pár let rozkopávali celý barák kvůli nějaké poruše. Poto bychom chtěli rozvést po celém domě Cu potrubí s přípravou na radiátory (v podlaze bychom udělali kaslíky pro případné napojení trubek k radiátorům). S tím, že pokud by se v budoucnu podlahové vytápění porouchalo, tak se otočí kohoutem, celý okruh se uzavře, připojí se radiátory a bude se topit jenom jimi.
Chtěla bych poprosit o názor, zda by to takhle vůbec šlo udělat, dřív než půjdu za projektantem aby mi to nakreslil, aby na mě nekoukal jak na zjevení. Jsem úplný laik, tak se předem omlouvám pokud jsem napsala úplnou blbost.
Moc děkuji za názory.