Kamenný důmDobrý večer vážení,
už přibližně 5 měsíců pročítám všeljaká témata a příspěvky všude po internetu, avšak nejvíce tady.
Chtěl bych Vás poprosit o radu, dostal jsem kamenný dům z roku cca 1876, který byl ještě minulý rok obydlený, a nyní tam dojíždím ob den, větrá se a tak nějak se pořád něco dělá a vyklízejí se staré krámy. Já bych chtěl dům v budoucnu použít k trvalému bydlení zas jako tomu bylo donedávna, ovšem ve stylu let nynějších.
Vlhkost v domě vizuálně není, alespoň není vidět, ale zkoušel jsem ten trik s oboucháním trošky zdiva a vysušením. Z počátku bylo (doufám, že to nebylo málo) 756g materiálu odsekaného ze zdi až na kámen. Pro doplnění, zdivo bylo použito z místa, které vypadalo jako že by mohlo být nejvíce vlhké. Po cca týdnu povalování zdiva na topení ukazuje váha 710g. Takže vlhkost tam evidentně je.
Mohli by jste , kdokoliv říct na co se ještě zaměřit, případně jak postupovat, čím začít a podobně.
Ve dvou místnostech je podlaha betonová a ve třech dřevěná. Pod domem je sklep. Je to připojené na kanalizaci i vodu. topení je v tuto chvíli řešené kotlem na dřevo ,uhlí (OPOP tuším)
Kdyby Vás cokoliv napadlo budu Vám nesmírně vděčný.
Lukáš