Kamenný dům

Reklama
Kamenný dům

Dobrý večer vážení,

už přibližně 5 měsíců pročítám všeljaká témata a příspěvky všude po internetu, avšak nejvíce tady.

Chtěl bych Vás poprosit o radu, dostal jsem kamenný dům z roku cca 1876, který byl ještě minulý rok obydlený, a nyní tam dojíždím ob den, větrá se a tak nějak se pořád něco dělá a vyklízejí se staré krámy. Já bych chtěl dům v budoucnu použít k trvalému bydlení zas jako tomu bylo donedávna, ovšem ve stylu let nynějších.
Vlhkost v domě vizuálně není, alespoň není vidět, ale zkoušel jsem ten trik s oboucháním trošky zdiva a vysušením. Z počátku bylo (doufám, že to nebylo málo) 756g materiálu odsekaného ze zdi až na kámen. Pro doplnění, zdivo bylo použito z místa, které vypadalo jako že by mohlo být nejvíce vlhké. Po cca týdnu povalování zdiva na topení ukazuje váha 710g. Takže vlhkost tam evidentně je.
Mohli by jste , kdokoliv říct na co se ještě zaměřit, případně jak postupovat, čím začít a podobně.
Ve dvou místnostech je podlaha betonová a ve třech dřevěná. Pod domem je sklep. Je to připojené na kanalizaci i vodu. topení je v tuto chvíli řešené kotlem na dřevo ,uhlí (OPOP tuším)

Kdyby Vás cokoliv napadlo budu Vám nesmírně vděčný.

Lukáš

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

25 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.