Výroba termického solárního panelu

Výroba termického solárního panelu

Dobrý večer,tímto bych se Vás odborníků a kutilů chtěl zeptat na výrobu Termického Solárního Panelu.Chci ho používat pouze přes léto na ohřev bazénové vody.Nechce se mi platit za nový a pro mě nekřesťansky předražený panel.Na netu jsem zhlédl několik videí a realizací.Mám nějaký nápad a rád bych se o něj podělil.
1-použít PUR panel o síle 30-40 mm,který by sloužil též jako nosný prvek,na něj namotat trubku ALPEX/nevím kolik snese teploty vody/,přes něj černý plech a na něj buď makrolon,nebo sklo
2-koupit borosilikátovou skleněnou trubici/200kč/,do něj vložit měděnou trubku ve tvuru U a nad trubkou zhotovit standardní sběrač
Bazénová voda by byla vháněna do potrubí topným čerpadlem.Moc děkuji za každou poznámku,radu,popř.zaslání návodu.Též nechci používat mrazuvzdornou kapalinu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.