Palivo automat Vialing 25

Reklama
Palivo automat Vialing 25

Dobrý den, prosím o radu... Koupil jsem automat Vialing 25, byl používaný pouze 1 rok na pelety. Mám ho zapojen s čerpadlem na ohřev teplé vody. Nemám žádný ekvitherm. Pouze trojcestný ventil a čerpadlo do domu mi ovládá prostorovy termostat (jeden). Kotel mám nastaven na 25 KW (dle doby podávání) A teď : topím v něm hnědé uhlí Bílina. Kotlovou teplotu mám nastavenou na 75 stupňů. Vytápím doma zhruba 130 m2...cca 330 m3, je to starý dům kámen, cihla po rekonstrukci. Eurookna atd. Kotel je však maximálně na 63 stupních, vc se zkrátka nenahřeje, pouze v noci, když topení vypnu, tak to vyleze na nastavených 75 stupňů a jde do útlumu. Už nevím co stím. Přívod vzduchu do retorty je čistý, řekl bych, že to fouká dost, dveře do kotelny nechávám otevřené, komín má tah dostatečný, je nový cca 7,5 metru vysoký. Dříve jsem měl starý kotel H18 a ten mi vše vytopil, pak jsem měl splynovací kotel na dřevo, také bez problémů. Napadá mne pouze palivo, zdali má hnědý ořech dostatečnou výhřevnost, ale topí ho tu v automatech každý. Máte někdo nějakou zkušenost? Prosím poraďte, mám obavu co se bude dít až venkovní teplota klesne pod nulu...

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

14 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.