Termostatické nebo ruční hlavice

Reklama
Termostatické nebo ruční hlavice

Dobry den,
v rámci rekonstrukce 3-podlazniho řadového RD byla provedena výměna původního plynového kotle za kondenzační a kompletní výměna všech původních radiátorů za deskové+žebríčkové Korado. V nich jsou namontované termostatické ventily Heimeier.
Umístění jednotlivých topných těles uvádím níže.
1PP je z poloviny tvořeno technickým zázemím (situované na východ) domu (kotelna+sklepy), ve kterém je jeden desk.radiátor, dále jsou tam 2 obytné místnosti (situované na západ) a v každé po 1 deskovém radiátoru, na WC je topný žebříček, v koupelně je podlahové topení + otopný žebříček. V prostoru schodiště je jeden desk.radiátor.
Do domu se vstupuje 1.NP, kde hned v zádveří (situované na východ) je instalovaný desk.radiátor a od vchod.dveří k obývací místnosti je podlah.topení. V tomto podlaží jsou propojené obývací pokoj a kuchyně (obě situované na západ) a v nich jsou také radiátory. Zároveň je v OP umístěn prostorový termostat kotle. Na WC v tomto patře je umístěný topný žebříček. Na tomto podlaží je garáž (vedle zádveří, tzn.situovaná na východ), ve které je také umístěný radiátor.
Ve 2.NP jsou dvě obytné místnosti (situované na západ), ve kterých je po jednom deskovém radiátoru, podkrovní ložnice (situovaná na východ) také s radiátorem a vedle ní je podkrovní koupelna s podlah.topením a radiátorem.
Na základě přečtení si různých témat zde jsem se dozvěděl, že v místnostech, kde je umístěný prostor.termostat, by měly být na radiátorech umístěné ruční hlavice kvůli stabilitě otopné soustavy. Z čehož mi vyplývá, že na radiátorech v OP a KK v 1NP by měly být umístěné ruční hlavice.

Můj dotaz k odbornému plénu zde zní, jaké hlavice-ruční nebo termostatické a kam na otopná tělesa osadit.

Moc díky předem za vaše reakce!

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

66 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.