Benekov C 16 nebo C 26

Reklama
Benekov C 16 nebo C 26

Dobrý den,

mám dotaz který kotel koupit. Tepelná ztráta domu je 21 kw, vytápěná plocha nějakých 200 m2. Doma topíme na cca 21 - 21,5 °C.

Ke kotlům - instalatér mi řekl, ať vezmem silnější kotel. Když jsem volal na Benekov, pán mi řekl, že na tuto ztrátu by bohatě stačila C 16. Výkon kotlů (C 16 má 5,5 až 19 kw, C 26 má 7,5 až 25 kw). Dle informací obou je maximální výkon obou kotlů zhruba ještě o 1-2 kw větší, než je ofiko uváděno).

Momentálně topíme v Atmosu C 25, který má výkon 25 kw. Dle zkušeností, v únoru při teplotě -8 °C když bylo ráno v 7:30 zatopeno, tak v 9:00 už byla teplota v nejchladnější místnosti 23 °C.

Z hlediska prostoru a instalace, minimálního výkonu a ceny bych radši koupil C 16. Když to vezmu podle současného kotle, tak by to ten slabší automat měl snadno utáhnout. Ale píšu sem, abych si nechal poradit.

Moje otázky - máte někdo zkušenost s některým z těchto kotlů? Nebo vy kdo máte doma automat, jakou máte tepelnou ztrátu a jak silný kotel máte, abych si udělal obrázek?

Díky,

Jaromír Š.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

15 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.