Tepelné čerpadlo vzduch voda - na střechu řadovkyDobrý den mám dotaz - na případné majitele tepelných čerpadel.
Mám různé nabídky - IVT, NIBE, Stiebel Eltron.
Toto čerpadlo jsem viděl naživo a líbilo se mi, ale internet je plný Nibe - IVT.
Je zde někdo kdo ho úspěšně provozuje.
Dále mám nabídku na Nibe 2040 plus také nerezový vnitřní modul VVM 320 - cena cca 210 000 Kč - to jsem chtěl původně.
Čerpadlo bych rád umístil na rovnou střechu na trojřadovce - kotelna je v patře hned pod střechou. Mám tepelnou ztřátu 6,9 kw až se za 2 roky ke mě přistaví z obou stran sousedi - trojřadovka - budu mít cca 5,8 kw.
Dům má trojskla, cihla heluz family 44, obří okna asi 46 m 2 proto je horší tepelná ztráta - všude podlahovka 12 okruhů cca 160 m2 obě patra dohromady
Další nabídka je na stiebel eltron WPL 10 AC - není však inventor - raději bych ten - cena cca 213 000 kč - dále pak nový inventor WPL 15 AC(S) cca 245 000 - všechny modely jsou včetně montáže - u stiebelu - 2 nádrže v ceně akumulační a užitková voda 300 litrů.
Poslední nabídka je na IVT Air X 7 kw - 260 000 Kč - z cenou tam již nic neudělal - neslevní ani za boha.
Čekám ještě další nabídky.
jsou zde nějací majitelé tohoto čerpadla.
naživo jsem viděl jen NIBE a IVT.
Čerpadlo chci montovat tak v březnu - nyní čekám na okna