Tepelné čerpadlo vzduch voda - na střechu řadovky

Tepelné čerpadlo vzduch voda - na střechu řadovky

Dobrý den mám dotaz - na případné majitele tepelných čerpadel.

Mám různé nabídky - IVT, NIBE, Stiebel Eltron.

Toto čerpadlo jsem viděl naživo a líbilo se mi, ale internet je plný Nibe - IVT.

Je zde někdo kdo ho úspěšně provozuje.

Dále mám nabídku na Nibe 2040 plus také nerezový vnitřní modul VVM 320 - cena cca 210 000 Kč - to jsem chtěl původně.

Čerpadlo bych rád umístil na rovnou střechu na trojřadovce - kotelna je v patře hned pod střechou. Mám tepelnou ztřátu 6,9 kw až se za 2 roky ke mě přistaví z obou stran sousedi - trojřadovka - budu mít cca 5,8 kw.

Dům má trojskla, cihla heluz family 44, obří okna asi 46 m 2 proto je horší tepelná ztráta - všude podlahovka 12 okruhů cca 160 m2 obě patra dohromady

Další nabídka je na stiebel eltron WPL 10 AC - není však inventor - raději bych ten - cena cca 213 000 kč - dále pak nový inventor WPL 15 AC(S) cca 245 000 - všechny modely jsou včetně montáže - u stiebelu - 2 nádrže v ceně akumulační a užitková voda 300 litrů.

Poslední nabídka je na IVT Air X 7 kw - 260 000 Kč - z cenou tam již nic neudělal - neslevní ani za boha.

Čekám ještě další nabídky.

jsou zde nějací majitelé tohoto čerpadla.

naživo jsem viděl jen NIBE a IVT.

Čerpadlo chci montovat tak v březnu - nyní čekám na okna

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

39 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.