Doplnění solárního systému

Doplnění solárního systému

Mám malý dotaz,
provozuji dva solární panely cca 4roky ale minulý týden jsem zjistil že mi to netopí. Nakonec jsem zjistil, že systém je zavzdušněný a bohužel ani otevření odvzdušňovacích ventilů na střeše a odfouknutí nestačilo. Tak jsem volal topenáře, aby mi to přijel naplnit, ale jejich zájem někam jet když se jedná o malou zakázku je malý. Takže bych se chtěl zeptat :
1. Mohu si systém doplnit sám ? Například ruční plničkou natlakovat při otevřených odvzdušňovacích ventilech a běžícím oběhovým čerpadlem ? Pokud ano, kde sehnat nějakou jednoduchou levnou plničku ?
2. Jak do budoucna poznat jednoduše, že je systém zavzdušňěný ? Budík mi ukazoval 1bar a byl tam vzduch - topenář říkal že tlak tam je, protože to drží expanzní nádoba.

Díky za konstruktivní rady

Alda

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

40 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.