Zateplení klenutého stropu a stropu v bytěDobrý den,
mám dotaz na možnosti zateplení suterénu bytového domu a stropu v bytě. Podotýkám, že bych asi realizoval na své náklady. Tam kde máme dřevěnou plovoucí podlahu to je celkem v klidu, protože jsem pod to dal parotěsnou fólii a na to hobru, ale dlažba je dost studená a parkety nalepené na stěrce celkem taky. I když ty parkety ještě celkem jdou.
Pod celým naším přízemním bytem jsou sklepní prostory. Pod jedním pokojem je rovný strop - to jsem uvažoval nalepit polystyren - asi nejlevnější předpokládám. Jak jsem se dočetl zde - bude nutné natáhnout štuk kvůli PO - původně jsem myslel, že bych to jenom natřel. Pod zbytkem je ve sklepě hodně vysoký klenutý strop (kolejnice, mezi nimi klenba z cihel, na tom tak 50 cm zásypu a nakonec teraso, na něm je nalitá stěrka a na tom mám podlahu). Lze i zde lepit polystyren rovnou na klenbu? Podotýkám, že bytový dům je cca 75 let starý, po částečné rekonstrukci, ale nezateplený a suterén je mírně vlhký, i když to není žádné drama - adekvátně ke stavu srovnatelných domů.
Předpokládám, že to musí odsouhlasit SVJ, když to jsou spol. prostory, ale u nás je to každému jedno, takže nějakou prudu neočekávám.
Další část dotazu - v bytě máme snížené stropy sádrokartonem na cca 3,80 m. Nad sádrokartonem je ještě dalších cca 40 cm a pak trámy,na nich prkna a další podlaží. Existuje technologie, která by umožnila nafoukat nějakou izolaci nad tyto sádrokartonové desky do té cca 40 cm mezery (tak aby to ten sádroš unesl)? Nechce se mi stropy bourat - sádrokartony vypadají dobře a ve stropní dutině je natažená elektřina.
Děkuji za názory.