Pohledová betonová podlaha

Reklama
Pohledová betonová podlaha

Dobrý den,

Rekonstruji dům (80m2) a chci tam jednotnou podlahu vč. teplovodního podlahového topení do všech místností, od ložnice po koupelnu. Design by měl být světlý s jemnou texturou hladký a sametový, v podstatě něco na styl pohledového betonu ovšem "dokonale" hladký, bez důlků (kvůli údržbě). Npař. http://www.stavebnictvi3000.cz/img/artic…

Architektem mi byla doporučeny podlahové stěrky Pandomo. Takže skladba by vypadala asi následovně.
EPS/Anhydrit(40mm nad trubky)/adhezní stěrka/systém PANDOMO (10mm)

Když se to vše spočítá, tak jsme někde přes 2000/m2. Což není úplně málo, ale zase dostanu perfektní povrch s vysokou životností.

Čím dál více ale přemýšlím nad variantou, že bych použil CEMFLOW-LOOK. http://www.stavebnictvi3000.cz/clanky/ba…

Skladba by pak byla jednoduchá EPS/CEMFLOW cca 50mm nad trubky s tím, že povrch by se upravil zřejmě broušením, barvením do některých místností a navrch matný průhledný epoxidový, nebo polyuretanový lak.

Slibuji si od toho:
- podobnou funkci podlahového topení, jako anhydrit+pohledová stěrka (stejná výsledná tloušťka)
- úsporu nákladů, (méně vrstev, menší pracnost)
- odolnost a jednoduchou údržbu (perfektně hladký sametový povrch)

Prosím, máte s tím (CEMFLOW, nebo něco podobného) nějakou osobní zkušenost?
Můžete mi potvrdit, nebo vyvrátit moje předpoklady, případně srovnat s pohledovými stěrkami, jako Pandom, Betonoptik atd...

Můžete mi doporučit nějakou firmu (podlahové studio), která s takovými materiály pracuje, má vzorky výsledných podlah a pomohla by mi s výběrem designu a provedla realizaci? (Jihomoravský kraj, ideálně Hodonínsko)

S díky, OM

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.