Laminátová podlaha - pokládka

Reklama
Laminátová podlaha - pokládka

Dobrý den,

řeším pokládku laminátové plovoucí podlahy.
Bude ležet na betonové mazanině + podložka selit 1,6mm pro PT (beton 7 týdnů vysychá). V mazanině je podlahové teplovodní topení. V místnosti, kde hodlám položit podlahu se skoro každý den topí v krbových kamnech.
Síla mazaniny je kolem 6cm, prováděl jsem test s igelitem, který jsem po obvodě přilepil na podlahu a ani po několika dnech se neorosil.... beton je na pohled a osahání suchý... bohužel nemám ještě kotel a nemůžu topit do podlahy a nemám kontaktní vlhkoměr...
Ale potřeboval bych položit alespoň část podlahy pod kuchyňskou linku (abych mohl linku montovat).

Dal bych tedy pod tuto první část (cca 3m široký a 8m dlouhý pruh podlahy) parozábranu - tj. položil bych jí před zatopením do podlahy.

Doporučili byste dát pod tuto část podlahy parozábranu a zbytek zatím nepoložit a topit třeba týden do podlahy a pak zbytek položit již bez parozábrany? Jedná se o bungalov, pod mazaninou 18cm polystyrenu (hydroizolace celoplošná).

Prosím o radu, zda je můj postup OK? Nechci dávat parozábranu všude, přestože jí výrobci podlahy doporučují, mám strach, že nebude mít jakákoliv zbytková vlhkost v betonu kudy utéci a pod parozábranou se bude hromadit a plesnivět...

(je fakt, že ale parozábrana udělá vanu a když by mi např. prasklo akvárium, nenateče voda za dilatační pásky - tj. do polystyrenu pod podlahou.... co myslíte?)

díky moc, Petr

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.