Zónová regulace - jakou a jak regulovat více okruhů v jedné místnostiZdravím,
ve svém domě mám podlahové teplovodní vytápění řízené jedním prostorovým termostatem. Rád bych přešel na zónovou regulaci.
Na rozvaděči vody mám 11 regulačních hlavic, které ovládají 11 okruhů v 8 místnostech.
4 okruhy jsou v jedné společné místnosti – kuchyň, jídelna, obývák a prostor pod galerií. Místnost má přípravu na drátový termostat (krabička s přivedeným kabelem 4 x1,5mm^2)
6 okruhů pro 6 místností s tím, že každá místnost má svoji přípravu na drátový termostat (2x ložnice, 2x koupelna, pracovna, toaleta)
1 okruh nemá žádnou přípravu na drátový termostat -vstupní předsíň, tam by drátová regulace šla dodělat neboť se jedná o místnost kde by byla centrální regulace.
Rád bych se držel drátové regulace, neboť nejsem příznivec bezdrátových technologií a zároveň nechci každý rok měnit baterie v několika přístrojích.
Můžete mi prosím:
1) doporučit pohony, řídící jednotku, drátové termostaty a ovládací jednotku?
2) je možné v hlavní místnosti (obývák, kuchyň, jídelna, prostor pod galerií cca 35m^2) ovládat 4 okruhy jedním termostatem s tím, že si mohu měnit poměr vytápění jednotlivých okruhů?
3) add. bod 2) pokud bych reguloval jednotlivé okruhy v hlavní místnosti podlahovými termostaty, jak je namontovat když mám suché podlahové vytápění tj. bez zalití do betonu?
Díky za rady