Atmosferický či kondenzační kotel

Atmosferický či kondenzační kotel

Dobrý den,
bydlíme v rodinném domě (přízemí, 1 a 2 patro) a nyní stojím před rozhodnutím, zda mám ještě koupit klasický plynový kotel (závěsný) nebo nechat dosloužit starý plynový kotel (stacionární) a následně dát kondenzační.
Jedna skupina "odborníků" mi řekne, že můj topný systém není vhodný pro kondenzační, druhá právě naopak říká, že kondenzační v něm bude dobře fungovat. Pak se rozhodujte.
Topný systém byl navržen 90/70, nyní však není dle mého až takto využíván (předpoklad 80/60 resp. 70/50). V domě není podlahové vytápění. Radiátory jsou většinou původní_deskové (výška 60, délka až 150 cm, počet "desek" na radiátoru 1 až 3). Trubky původní železné.
Je daný topný systém vhodný pro kondenzační kotel? Se stavebními úpravy počítám - odtok kondenzantu, nový odvod spalin. Co mi doporučíte?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

24 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.