Radiátor Korado do série

Radiátor Korado do série

Vážení,

měl bych dotaz - resp. 2. V ložnici máme 2 okna (plast). Pod jedním jsem měl radiátor, ale byl slabý a byla tam zima (ložnice je ze 3 stran venkovní zdi). Přes kamaráda se mi podařilo získat zadarmo 3 pěkná korada, dvouvrstvá a i delší než původní, takže teď jsem do ložnice dal radiátor s asi 3 násobným výkonem namísto původního pod jedno okno, takže tepla mám dost, ale starosti mi dělá to, že okno, kde radiátor nebyl ani dříve, se rosí a vlhne i okolí rámu. Samozřejmě nějakým extrémním větráním (třeba hodinu v kuse) se to dá dočasně zlepšit, ale to mi nepřijde jako řešení. Tak jsem si myslel, že bych k tomu stávajícímu radiátoru, který tam je teď připojen ze spodu, hodil bočním vývodem trubku po zdi do druhého radiátoru, který by mi hřál u druhého okna, aby ho osoušel. To samé jsem chtěl ještě udělat v druhém pokoji, kde jsou 3 okna a pouze 2 radiátory. Takže 1. radiátor - spodem připojený a z něj průběžně zapojený bokem druhý radiátor a pak zpět. Známý, který je instalatér, ale topením se neživí, mi tvrdil, že to sice nějak udělat lze, ale že se to bude zavzdušňovat a že se to nedělá (naopak v práci jsem takto zapojené radiátory viděl). Samozřejmě mi poradil - tak si to vysekej a dej si tam téčko (super rada) a nebo mi řekl, ať si koupím tak dlouhý radiátor, aby pokryl obě okna najednou (taky super rada, ale bohužel jsem dostal zadarmo pouze 90 radiátory). Takže co si myslíte? Moje řešení by stálo prakticky pár korun za ppr trubku a nějaké to šroubení. Že bude cca 50 cm trubky po povrchu, a tudíž viditelné, mi nevadí.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.