Rozdělovač s nebo bez čerpadla

Rubriky:

Reklama
Rozdělovač s nebo bez čerpadla

Dobrý den.

Dle projektu mám následující osazení: Kotel Baxi Luna Platinum 1.12, 8 smyček podlahovky, jeden žebřík v koupelně a jeden radiátor ( navržen na na stejnou teplotu jako podlahovka). Podle projektu mám podlahovku z Al-pex 18x2 a rozdělovač IVAR CS553VP. Průtok každou smyčkou je 0,20 l/min.

Rozhodl jsem se žebřík udělat elektrický, čili tato "starost" odpadá. Dále radiátor nahradit smyčkou ( dle TZ a plochy podobné místnosti se stejnou návrhovou teplotou). Dále bych rád místo trubky 18x2 použil 16x2 ( možná s tím, že bych dle toho zahustil rozložení, ale myslím, že je to skoro zbytečné).

Doteď asi dobrý, jen mne zarazil prodavač v topenářsví, který mi nabízel rozdělovač s čerpadlem. Údajně by čerpadlo v kotli neutáhlo celou podlahovku ( trochu jsem se podíval po netu a vidím, že některý čerpadla v rozdělovačích jsou zapojena "seriově" a některá "paraleleně" s sběrači rozdělovače).
K čemu by mělo sloužit čerpadlo v rozdělovači v mém případě? Kotel se pyšní modulovaným čerpadle....k čemu by tam potom bylo?

Děkuji za pomoc.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

17 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.