škrábance hliníkových dveří

Rubriky:

Reklama
škrábance hliníkových dveří

Dobrý den všem, mám takový nevšední dotaz, docela prkotina, ale stejně mě to dost štve.
Máme v novostavbě vstupní hliníkové dveře od DECRO - (profil HEROAL).
Problém je ten, že pří dostavbě domu vzniklo na dveřích v době, kdy už z nich byly sundané krycí folie, pár menších škrábanečků, navíc jsem zjistil, že i starší francouzská utěrka při mytí dveří zanechala mikroškrábance (podobné jaké jsou vidět běžně na laku aut).
Na slunci (spoustu hodin přes den tam svítí) je to docela dost vidět, ve stínu moc ne. Dost mě to vadí, protože barák ještě nemá ani fasádu načisto a už se musím denně dívat na ty škrábance.
Otázka zní. Dá se toto nějak rozleštit (třeba leštěnkou na auta na metalický lak např.)? Nebo existuje nějaká ochranná emulze, kterou by to třeba šlo ošetřit, aby to bylo vůči škrábancům odolnější? Chtěl jsem hliníkáče z důvodu nejmenší tepelné roztažnosti při působení vlivu slunce a při mrazech (neměl jsem moc dobré zkušenosti z plasťákama z minulosti před 8 lety)) a teď lituju, že jsem nedal klasické kvalitní plasťáky s dekorem, na nich by nebylo nic vidět :( Mám tptiž v domě ještě jedny vchodové dveře na zahradu a ty jsou plastové a jsou naprosto v pohodě (jsou na severní stranu).
Díky moc za jakékoliv rady.
Veleta

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.