Vytápění a ohřev TUV u novostavby RD 150 m2

Reklama
Vytápění a ohřev TUV u novostavby RD 150 m2

Dobrý den, jako asi každý jsem si zde již přečetl desítky diskuzí o vytápění. V současné době řeším stejný problém. Plánuji novostavbu RD, 150 m2 obytné plochy, přízemní, jednoduchá lehce zešikmená střecha, otevřené hlavní místnosti k jihu s velkými okny, bez rekuperace. Tepelné ztráty mám spočteny na 5-6 kW. V dosahu není plyn. Uvažuji nad krbovými kamny s teplovodním výměníkem do akumulační nádrže o objemu 800-100 litrů. Celé to chci podpořit solárními panely, které budou ohřívat vodu od jara do podzimu na užitek a na jaro a podzim i na přitopení. V celém domě bude rozvedeno teplovodní podlahové vytápění. V záloze bude elektrokotel pro případ, že nebudeme delší dobu doma. Tím pádem bych mohl dostáhnout i na nižší sazbu elektřiny. Vím, že je potřeba si nachystat dřevo, ale to mi nevadí. Máte s tímto typem zkušenosti? Budu rád za jakoukoliv radu. Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

21 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.