Nastavení ekvitermní křivky na Thermona RC03?

Rubriky:

Reklama
Nastavení ekvitermní křivky na Thermona RC03?

Dobrý den,
mám kotel Therm Pro 14TX zapojený pro ekvitermní regulaci s vlivem teploty prostoru (topný systém s radiátory). V referenční místnosti mám regulátor Thermona RC03. V případě použití bez uvedeného regulátoru je mi situace celkem jasná, na kotli si nastavím sklon ekv. křivky a v případě potřeby doladím točítkem teploty topné vody její posun (to je popsáno v manuálu). V případě zapojení regulátoru RC03 (vliv teploty prostoru) však již nevím jak přesně regulovat ekv. křivku. Manuál k regulátoru jen stroze popisuje následující parametry: K_REG (regulační konstanta venkovního čidla, hodnota 0.5-6.5),K_SHF (zřejmě posun křivky?),BUILD (parametr velikosti budovy, hodnota 1-10),YSELF (funkce učení se, 0 nebo 1),AMBON (čidlo pokojové teploty, 0 nebo 1),MODUL (vnější čidlo, 0 nebo 1). Nevím totiž přesně jaká souvislost je mezi uvedenými regulačními parametry, jak se vzájemně ovlivňují? Pokud nastavím parametry AMBON a MODUL na 1, YSELF na 0, tak budu moci nastavovat křivku ručně přes parametry K_REG a K_SHF? A jak se bude v nastavení projevovat změna parametru BUILD? Poradíte někdo? Děkuji předem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.