Krokev u komína pro topidlo na tuhá paliva

Rubriky:

Reklama
Krokev u komína pro topidlo na tuhá paliva

Dobrý den,

Současná situace:
Dům starý přibližně 80 let se zděným dvoj-komínem. Z podstřešní části komína už opadává omítka, tak jsem ji celou oklepal - už byla jako písek, doslova se rozsypala na prach + se téměř vysypali některé spáry mezi cihlami. Komín znovu omítnout nebude až takový problém. Co mě ale trápí je značná blízkost krokve k tělesu komína.
Dříve do komína ústilo centrální topidlo na tuhá paliva + do druhé roury petry a fungovalo to (i když asi jenom zázrakem to nevyhořelo...). Nyní se již používá jen jedna roura a to na klasický sporák na tuhá paliva (topení dřevem). Když jsem včera měřil teplotu komína infra teploměrem, tak byla povrchová teplota do 20°C.

Od kominíka vím, že takovéto provedení je špatné + celý stav komína je už nevyhovující, nicméně celková oprava je v plánu až na přes rok (úplně nový stavebnicový komín) a proto teď řeším, jak ještě stávající komín udržet v provozu.

Co by jste řekli na toto:
- komín znovu omítnout a natřít vápnem,
- do prostoru komína dát dva hlásiče kouře,
- krokev v kritickém místě oplechovat a do mezery mezí ní a komínem vložit nehořlavou přepážku (mám ještě nějaké azbestové - i když mě za to tady bude většina lidí odsuzovat - případně existuje podobná alternativa bez azbestu ?)
- Režim topení je samozřejmě jen tehdy, když jsme doma + pravidelné kontroly (vápno by mělo odhalit pronikání spalin) a měření teploty. Pro úplný sichr ještě můžu doplnit teplotní senzory na komín a krokev aby v případě zvýšené teploty byl spuštěn alarm.

Případně napadne vás něco jiného ?
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

2 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.