Řešení zateplení zdi za šikmou střechouDobrý den. POtřeboval bych poradit s takovým specifickým problémem ( pro někoho možná běžným ). V 1. patře našeho domu se na některých místech vyskytuje plíseň, především pak ve vestavěné skříni, která nemá zadní čelo, ale zadní část tvoří zeď. Předpoklad je samozřejmě malá síla obvodové zdi a chtěl jsem zateplit, rspektive se na to příští rok chystám. Ovšem k problému - zvenčí je totiž možné samozřejmě zateplit je do úrovně střechy, okapů - to jejasné. Jenže u našeho baráku je vlastně obvodová zeď při pohledu zevnitř jen do cca 1/3 právě té skříně . Já nevím jak to napsat a tak jsem to nakreslil... Napadalo mě jen vyndat vestavěnou skříň, zevnitř dozdít 15cm zdi ( asi ytong ) a skříň dát zpět je tedy o cca 15cm více do prostoru samozřejmě.
obrázek: / neumím s těmi programy /
- žlutá barva představuje právě tu vestavěnou skříň
- zvenku je vidět, že střecha začíná proti vnitřní zdi v patře už někde v 1/3, jde velmi strmě nahoru a pak opět mění směr a jde jako klasická sedlová ( barák je takový divně členitý )
- venku tedy mohu zateplit zeď jen do k okapům a výše se nedostanu.
- Jak je silná ta zeď v patře netuším, ale dle spodní zdi cca 30cm a je cihelná
- Co je pod střešní krytinou ( je tam nová šindel ) netuším, neboť když se dělala tato část střechy byl jsem pryč a tedy jsem to neviděl odkryté
- z druhé strany baráku je to řešené úplně stejně, ale tam není vůbec žádný problém s plísní, neboť zde je zeď 55-60cm
Šlo by tedy tu zeď v místnosti, kde je vestavěná skříň ( nebot se jedná jen o tuto zeď a jinde už je střecha řešená jinak ) "zateplit" zevnitř přizděním ? Nebo vás napadá jiné řešení? Kromě sundání střechy -:))