Řešení zateplení zdi za šikmou střechou

Rubriky:

Reklama
Řešení zateplení zdi za šikmou střechou

Dobrý den. POtřeboval bych poradit s takovým specifickým problémem ( pro někoho možná běžným ). V 1. patře našeho domu se na některých místech vyskytuje plíseň, především pak ve vestavěné skříni, která nemá zadní čelo, ale zadní část tvoří zeď. Předpoklad je samozřejmě malá síla obvodové zdi a chtěl jsem zateplit, rspektive se na to příští rok chystám. Ovšem k problému - zvenčí je totiž možné samozřejmě zateplit je do úrovně střechy, okapů - to jejasné. Jenže u našeho baráku je vlastně obvodová zeď při pohledu zevnitř jen do cca 1/3 právě té skříně . Já nevím jak to napsat a tak jsem to nakreslil... Napadalo mě jen vyndat vestavěnou skříň, zevnitř dozdít 15cm zdi ( asi ytong ) a skříň dát zpět je tedy o cca 15cm více do prostoru samozřejmě.

obrázek: / neumím s těmi programy /
- žlutá barva představuje právě tu vestavěnou skříň
- zvenku je vidět, že střecha začíná proti vnitřní zdi v patře už někde v 1/3, jde velmi strmě nahoru a pak opět mění směr a jde jako klasická sedlová ( barák je takový divně členitý )
- venku tedy mohu zateplit zeď jen do k okapům a výše se nedostanu.

- Jak je silná ta zeď v patře netuším, ale dle spodní zdi cca 30cm a je cihelná
- Co je pod střešní krytinou ( je tam nová šindel ) netuším, neboť když se dělala tato část střechy byl jsem pryč a tedy jsem to neviděl odkryté
- z druhé strany baráku je to řešené úplně stejně, ale tam není vůbec žádný problém s plísní, neboť zde je zeď 55-60cm

Šlo by tedy tu zeď v místnosti, kde je vestavěná skříň ( nebot se jedná jen o tuto zeď a jinde už je střecha řešená jinak ) "zateplit" zevnitř přizděním ? Nebo vás napadá jiné řešení? Kromě sundání střechy -:))

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.