Elektrokotel Rejnok - opakující se zavzdušňováníDobrý den,
v roce 2006 jsme koupili a instalovali elektrokotel Protherm Rejnok. Od letošní topné sezóny nás trápí jeden problém a to neustálé opakující se zavzdušňování kotle a s tím spojené nepříjemné zvuky.
Jde o to, že před sezónou jsme odvzdušnili všechny topení i samotný kotel. Po pár dnech, ale kotel začal, resp. voda v něm při spuštění vydávat podivné zvuky, takové "škrudlání" (slyšet je to hlavně v noci, když je ticho). Docela se to stupňovalo a kolikrát nás to i v noci probudí, protože se ty zvuky šíří přes radiátory do pokojů.
Tak jsem si hned řekl, že kotel je zřejmě zavzdušnění a je potřeba ho odvzdušnit. Tak jsem to přes hadičku na horní pravé straně kotle udělal. Vytekla i nějaká voda, kterou jsem opět dopustil, aby tlak odpovídal cca 1,1.
Zvuky zmizely a vše bylo v pořádku. Ale jen na chvíli. Během pár dní (možná dokonce hodin), zvuky začaly znova. A za několik dní byly úplně stejné jako předtím. Tak jsem kotel opět odvzdušnil. Současně pro jistotu opět i všechny radiátory (ale v nich žádný vzduch nebyl). A opět to přestalo. Jenže po pár dnech je to zase zpět.
Takhle už jsem to udělal třikrát a kotel se opět za chvíli zavzdušní... A vydává ty nepřijemné zvuky, které se šíří topením a v noci nás strašně ruší a kolikrát i probudily ze spaní.
Moc prosíme o jakoukoliv radu, čím by to mohlo být a jak bychom to mohli vyřešit.
Předem moc děkujeme, teď se fakt nedá v noci skoro spát a rádi bychom klidné Vánoce.
Díky moc.
Martin Hladík
tel: 608 048 295
e-mail: Martinx11 at seznam.cz