Elektrokotel Rejnok - opakující se zavzdušňování

Reklama
Elektrokotel Rejnok - opakující se zavzdušňování

Dobrý den,

v roce 2006 jsme koupili a instalovali elektrokotel Protherm Rejnok. Od letošní topné sezóny nás trápí jeden problém a to neustálé opakující se zavzdušňování kotle a s tím spojené nepříjemné zvuky.

Jde o to, že před sezónou jsme odvzdušnili všechny topení i samotný kotel. Po pár dnech, ale kotel začal, resp. voda v něm při spuštění vydávat podivné zvuky, takové "škrudlání" (slyšet je to hlavně v noci, když je ticho). Docela se to stupňovalo a kolikrát nás to i v noci probudí, protože se ty zvuky šíří přes radiátory do pokojů.

Tak jsem si hned řekl, že kotel je zřejmě zavzdušnění a je potřeba ho odvzdušnit. Tak jsem to přes hadičku na horní pravé straně kotle udělal. Vytekla i nějaká voda, kterou jsem opět dopustil, aby tlak odpovídal cca 1,1.

Zvuky zmizely a vše bylo v pořádku. Ale jen na chvíli. Během pár dní (možná dokonce hodin), zvuky začaly znova. A za několik dní byly úplně stejné jako předtím. Tak jsem kotel opět odvzdušnil. Současně pro jistotu opět i všechny radiátory (ale v nich žádný vzduch nebyl). A opět to přestalo. Jenže po pár dnech je to zase zpět.

Takhle už jsem to udělal třikrát a kotel se opět za chvíli zavzdušní... A vydává ty nepřijemné zvuky, které se šíří topením a v noci nás strašně ruší a kolikrát i probudily ze spaní.

Moc prosíme o jakoukoliv radu, čím by to mohlo být a jak bychom to mohli vyřešit.

Předem moc děkujeme, teď se fakt nedá v noci skoro spát a rádi bychom klidné Vánoce.

Díky moc.

Martin Hladík
tel: 608 048 295
e-mail: Martinx11 at seznam.cz

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.