ADEX Comfort 06

Reklama
ADEX Comfort 06

Zdravím, letos jsem přidal k mému stávajícímu čtyřcestnému ventilu i regulaci Comfort 06. Topení je zajišťováno automatickým kotlem na tuhá paliva (provoz24h). Regulátor má zapojen venkovní čidlo i pokojový termostat (CM707). Nastavení regulátoru je systém 1 a program 4. Problém v regulátoru je že výstupní vodu k radiátorům udržuje kolem 30stupňů dokud nesepne termostat a pak najednou začne otevírat čtyřcesťák co mu teplota zpátečky dovolí. Takhle regulátor otvírá vodu až ke 40stupňům. Tím pádem kotel musí zbytečně topit na plný výkon (třeba půl hodiny). Když teplota dosáhne 40stupňů, regulátor zavře čtyřcesťák a kotel se další hodinu vůbec nezapne, dokud se neopakuje toto kolečko znovu. Regulace mi připadá strašně málo plynulá. Představoval jsem si že si regulátor nastaví ventil kam potřebuje a bude docházet jen k drobným změnám teploty v sekundárním okruhu. Víte někdo jak tento problém odstranit?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.