Pomoc s výběrem TČ

Pomoc s výběrem TČ

Zdrávím všechny,
potřeboval bych poradit s výběrem TČ, vím že už to tady bylo probíráno milion krát. Ale odpověď jsem zde nenašel. Chtěl bych zvolit čerpadlo země voda, ale nevím jestli by mi vyšla plocha pro kolektor kterou mám 360m2. Tepelná ztráta domu je 8Kw. (nejsem si úplně jist proto přikládám PENB). Nebo mi to stačit nebude a měl bych zvolit spíše vzduch voda. Jedná se o patrový dům, všude podlahovka. Zastavěná plocha 148m2 a obytná 220m2.
Dále bych se chtěl zeptat jestli nemáte přehled v cenách, samozřejmě bych chtěl zvolit nějakou prémiovou značku jako je IVT nebo NIBE. Ale předpokládám že cena bude dosti vysoká. Proto bych nejraději šel nějakou střední cestou, co takový viessmann, nebo buderus či stiebel? Budou na tom cenově lépe? nebo by jste doporučili jinou značku.
Můj dotaz je celkem uktuální, protože se blíží realizace vytápení v RD. Děkuji mnohokrát všem.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

7 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.