Skladba podlahy z OSB desekDobrý den,
prosím o radu,jak postupovat při rekonstrukci podlahy rodinného domu v 2.nadzemním podlaží z šedesátých let. jedná se o tři místnosti a chodbu.Stávající podlahu tvořenou záklopem z desek, škvárovým podsypem,škvárobetonem a dále pak linem, dlažbou a parketami,jsem odstranil a nyní mám holé trámy, které se chystám natřít nějakou ochranou dřeva. Mám v plánu skladbu jak jsem namaloval na obrázku, ale nemám s tím zkušenosti, tak bych rád,kdyby mi někdo poradil, jestli je to takto v pořádku, nebo by něco změnil.(např. tloušťku osb desek a pod.)
Dále bych se rád zeptal, jakou použít kročejovku. Viděl jsem kroč. polystyren, ale připadal mi dost měkký.. Nebyl by lepší klasický polystyren pod betony. nebo styrodur? Případně kombinace obojího? A v jaké tloušce? Od vrchní hrany trámů po čistou podlahu mám cca.12cm,tak by tam místo bylo..
Plánuji přišroubovat první vrstvu osb 25mm na fošny,které bych přibil a na krovy z boku kvůli zpevnění krovů, srovnání nosníků a určení výšky. Po té bych dobetonoval místa pod radiátory a příčky z prvního patra, mezi pokojemi,tak jak je to vidět na fotce, zárověn s osb deskami a celé to pak překryl kročejovkou a dalšími vrstvami osb desek. Jen nevím, zda stačí nechat dilatačky kolem zdí, nebo musí být i v těch vrchních vrstvách mezi pokoji...? Finální vrstva by pak bylo lino.
A ještě jedna otázka, spoj pero drážka na kratší straně desky musí být vždy na trámu (v mém případě na fošně) ?
Mám toho 70m',tak bych nerad někde udělal chybu..
Předem moc děkuji za odpovědi a všem přeji hodně štěstí do nového roku..