Skladba podlahy z OSB desek

Reklama
Skladba podlahy z OSB desek

Dobrý den,
prosím o radu,jak postupovat při rekonstrukci podlahy rodinného domu v 2.nadzemním podlaží z šedesátých let. jedná se o tři místnosti a chodbu.Stávající podlahu tvořenou záklopem z desek, škvárovým podsypem,škvárobetonem a dále pak linem, dlažbou a parketami,jsem odstranil a nyní mám holé trámy, které se chystám natřít nějakou ochranou dřeva. Mám v plánu skladbu jak jsem namaloval na obrázku, ale nemám s tím zkušenosti, tak bych rád,kdyby mi někdo poradil, jestli je to takto v pořádku, nebo by něco změnil.(např. tloušťku osb desek a pod.)
Dále bych se rád zeptal, jakou použít kročejovku. Viděl jsem kroč. polystyren, ale připadal mi dost měkký.. Nebyl by lepší klasický polystyren pod betony. nebo styrodur? Případně kombinace obojího? A v jaké tloušce? Od vrchní hrany trámů po čistou podlahu mám cca.12cm,tak by tam místo bylo..
Plánuji přišroubovat první vrstvu osb 25mm na fošny,které bych přibil a na krovy z boku kvůli zpevnění krovů, srovnání nosníků a určení výšky. Po té bych dobetonoval místa pod radiátory a příčky z prvního patra, mezi pokojemi,tak jak je to vidět na fotce, zárověn s osb deskami a celé to pak překryl kročejovkou a dalšími vrstvami osb desek. Jen nevím, zda stačí nechat dilatačky kolem zdí, nebo musí být i v těch vrchních vrstvách mezi pokoji...? Finální vrstva by pak bylo lino.
A ještě jedna otázka, spoj pero drážka na kratší straně desky musí být vždy na trámu (v mém případě na fošně) ?
Mám toho 70m',tak bych nerad někde udělal chybu..
Předem moc děkuji za odpovědi a všem přeji hodně štěstí do nového roku..

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

18 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.