DAKON KZ 15B - porucha č.2

Rubriky:

Reklama
DAKON KZ 15B - porucha č.2

Mám 10 let starý kotel DAKON KZ 15B. Posledních několik měsíců kotel několikrát za týden, někdy i denně skončí v poruše č. 2, což má znamenat vyšší teplotu vody na výstupu z výměníku než je teplota vratné vody. Po restartu kotel začne topit nebo ohřívat TUV, ale dříve nebo později zase skončí v poruše 2. Teploměrem jsem to neměřil, ale rukou mi přišly teploty na vstupu a výstupu z výměníku před poruchou č.2 velmi podobné. Čerpadlo je přepnuté na 3 - nejvyšší výkon. Výměník jsem nechal vyčistit, a to i chemicky a je čistý - průtok by měl být dobrý. . Napadly mě 2 možné příčiny poruchového stavu:
1. Vada čidla (odpor při cca 25C byl ale v pořádku)
2. Čidla měří teplotu správně a voda na vstupu má opravdu vyšší teplotu než voda na výstupu. Co by to mohlo způsobit ?, čerpadlo vypadalo, že běží. Servisák si s tím nevěděl (nebo nechtěl vědět) rady. Máte někdo stejné problémy ? Podařilo se Vám zjistit a odstranit příčinu ?

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

23 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.