Tepelné čerpadlo z dovozu

Reklama
Tepelné čerpadlo z dovozu

Dobrý den,
rád bych se poradil, nebo spíše získal zkušenosti ohledně tepelneho čerpadla z dovozu. Jedná se mi hlavně jak probíhá samotný dovoz (kolik budu doplácet tady v čr clo a dan, a chci se ujistit jestli ho mužu jako soukromá osoba proclít a celkově dovézt. Chladivo R417a, zda je povoleno, nikde jsem nenašel že by nebylo.
Instalaci bych si zajistil svépomocí, otázkou je, co je potřeba poté na změnu tarifu u ČEZu?

Plánuji přechod z elektrickeho kotle právě na monoblok vysokoteplotního tepelneho čerpadla. Ve velkych mrazech budu mit v záloze elektrokotel pro dotápění.

Rozmlouvání o tom, že jsou čerpadla nekvalitní atd prosím nedělejte, chápu to a chci to risknout. Dnes je 3/4 věcí z číny a používáme je bez problemů..... No uvidíme.

Další variantu kterou chci zmínit je vytápění na LPG propan. Tu zvažuji taky, ale nějak nevim jestli počítám dobře, ale při topení propanem mi nevychází téměř žádná uspora oproti elektro D45 sazbě.

Děkuji za radu ohledně dovozu (jak to probíhá v přpípadě CIF ceny), popřípadě vyvrácení mych propočtů ohldně propanu, a o někom kdo vlastní čerpadlo z číny apod. a je s ním spokojen a podělí se o zkušenosti

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

5 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.