Kondenzační kotel - máte zkušenosti?

Rubriky:

Reklama
Kondenzační kotel - máte zkušenosti?

Jedna z mých možností je vyměnit starý plynový kotel Dakon Unical DUO se zásobníkem vody za něco nového:

Vytápěná plocha: cca 120m2¨
počet osob: 3 dospělí + 2 malé děti
pouze deskové radiátory, bez podlahového topení
kotel umístěn v koupelně
Dům nezateplený, pouze vyměněná plastová okna, takže typuju TZ kolem 15kw (jen odhad)

Možnosti:
Porothemr TIGER Condens 25KKZ/42A
http://www.buderus.cz/produkty/kotle/nas…

Buderus Logamax plus GB172-24 T50
http://www.protherm.cz/pro-nase-zakaznik…

oba kotle jsou s nerezovým zásobníkem na vodu (beru jako výhodu, nemusí se měnit anodová tyčú. Ke kotli bych samozřejmě pořídil modulační regulaci s čidlem.

Neznám nikoho kdo by podobný kotel měl, takže zkušenost nulová. Kotle jsem viděl včera na výstavě v Ostravě. Na Buderusu se mi líbí, že má výkon od 5,4-19,6 kW. A také nastavení se dá provádět přes aplikaci v telelfonu, což Protherm zatím nemá. U Prothermu se mi líbí zřejmě vychytanější způsob kombinace ohřevu vody (zásobník + průtokáč). Výkon má naopak vyšší 7,3-23,6 kW.

Co je u kondenzačního kotle lepší. Když se výkon pohybuje na hranici TZ nebo radší předimenzovat na těch 23,6 kW??

Další důležitý faktor před koupí je kdo mi udělá servis v mém okolí (můj stávající servisák tyhle kotle nedělá). Pokusím se zjistit možnosti servisu v lokalitě Fulnek - Nový Jičín

nebo byste mi doporučili nějaký jiný kondenzační kotel se zásobníkem vody?

děkuji za názory

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

35 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.