skladba pultovej strechy

Rubriky:

Reklama
skladba pultovej strechy

Dobrý večer

Prosím o radu

Mám pultovú strechu s nasledovnou skladbou v smere z exteriéru:

- fatrafol
- geotextília
- EPS100 hrubky 5 cm
- drevene debnenie - drevene laty hr. 2,5 cm
- krovy

Problém je v tom, že pod dreveným debnením nie su kontralaty s difuznou foliou, teda priestor na odvetranie. Potrebujem pokračovať a podla mna su len dva spôsoby ako dalej:

1. Dat izoláciu medzi krovy v hrubke krovov, teda 20 cm, upevnit drotom, príp. cele uzavret parozábranou a v spodnej vodorovnej časti
rošt c CD, príp. nad tento rošt ešte cca 10 cm izolácie a odspodu parozábrana a SDK.
Vznikne tak dvojplaštova strecha bez odvetrania.
Pri tejto variante mám obavu či nebude kondenzovat spodna časť debnenia, ktorá bude v priamom styku s izoláciou?

2. V spodnej vodorovnej časti strešného plášťa dať dvoijtý rošt z CD, nad tento izoláciu v hrubke 20 cm a odspodu parozábrana a SDK.

Viem, že ideálna by bola asi druhá varianta s tým, že by sa strecha odvetrala nejakým počtom nasávacích a odvetrávacích otvorov. Tejto variante by som sa ale rád vyhol, nakolko mi vadia otvory na fasáde bolo by ich vzhladom k rozlohe domu dosť vela a taktiez by vznikla studená strecha, pričom cez otvory by taktiež išla vlhkosť a mám dosť vážne obavy, že by to odvetranie asi nefungovalo aj vzhľadom tomu ako mám situovaný dom.

Ďakujem pekne za reakciu

Peter

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.