skladba pultovej strechyDobrý večer
Prosím o radu
Mám pultovú strechu s nasledovnou skladbou v smere z exteriéru:
- fatrafol
- geotextília
- EPS100 hrubky 5 cm
- drevene debnenie - drevene laty hr. 2,5 cm
- krovy
Problém je v tom, že pod dreveným debnením nie su kontralaty s difuznou foliou, teda priestor na odvetranie. Potrebujem pokračovať a podla mna su len dva spôsoby ako dalej:
1. Dat izoláciu medzi krovy v hrubke krovov, teda 20 cm, upevnit drotom, príp. cele uzavret parozábranou a v spodnej vodorovnej časti
rošt c CD, príp. nad tento rošt ešte cca 10 cm izolácie a odspodu parozábrana a SDK.
Vznikne tak dvojplaštova strecha bez odvetrania.
Pri tejto variante mám obavu či nebude kondenzovat spodna časť debnenia, ktorá bude v priamom styku s izoláciou?
2. V spodnej vodorovnej časti strešného plášťa dať dvoijtý rošt z CD, nad tento izoláciu v hrubke 20 cm a odspodu parozábrana a SDK.
Viem, že ideálna by bola asi druhá varianta s tým, že by sa strecha odvetrala nejakým počtom nasávacích a odvetrávacích otvorov. Tejto variante by som sa ale rád vyhol, nakolko mi vadia otvory na fasáde bolo by ich vzhladom k rozlohe domu dosť vela a taktiez by vznikla studená strecha, pričom cez otvory by taktiež išla vlhkosť a mám dosť vážne obavy, že by to odvetranie asi nefungovalo aj vzhľadom tomu ako mám situovaný dom.
Ďakujem pekne za reakciu
Peter