Doporučení přímotopů nebo el. topení, vlastní zkušenosti.Dobrý den,
prosím Vás o radu ohledně elektrického vytápění - přímotopů. Mám novy přízemní rodinný domek užitná plocha 96 m2, dům je postavený z Porfixu plus 375 mm bez zateplení, strop sádrokarton izolace vatou Knauf Insulation clasik 039 - 440 mm v podlaze je 130 mm polystyrenu 5 cm anhydrit.
Tepelná ztráta domu je 5,5 kW.
V domě mám instalované krbová kamna HS Flamingo s výměníkem do vody a rozvodem radiátorů do 4 místností. V chodbě a koupeně (cc 10 m2) mám pod dlažbou instalované elektrické rohože pro vytápění a v koupelně kombinovaný žebřík. Už při provádění elektroinstalace se počítalo s přímotopy sazbu mám D 45 jistič 3x25A.
Jde mi o to pořídit do každé místnosti přímotopy jen nevím jakou značku a nějaké zkušenosti.V krbových kamnech mě nebavi topit (práce, nepořádek atd) i když teplo z nich je příjemné a jako druhý zdroj topení to není špatné a stejně je dobré mít druhý zdroj tepla.
Plyn v obci není zaveden nemá cenu řešit, mám osobní zkušenost s tepelným čerpadlem a uvažoval jsem o něm voda vzduch, ale po propočítání návratnosti mi nejlépe vychází elektrické přímotopové topení popřípadě elektrokotel.Prosím nejlépe z vlastní zkušenosti jaký přímotop značku atd.
Děkuji