Doporučení přímotopů nebo el. topení, vlastní zkušenosti.

Reklama
Doporučení přímotopů nebo el. topení, vlastní zkušenosti.

Dobrý den,
prosím Vás o radu ohledně elektrického vytápění - přímotopů. Mám novy přízemní rodinný domek užitná plocha 96 m2, dům je postavený z Porfixu plus 375 mm bez zateplení, strop sádrokarton izolace vatou Knauf Insulation clasik 039 - 440 mm v podlaze je 130 mm polystyrenu 5 cm anhydrit.
Tepelná ztráta domu je  5,5 kW.
V domě mám instalované krbová kamna HS Flamingo s výměníkem do vody a rozvodem radiátorů do 4 místností. V chodbě a koupeně (cc 10 m2) mám pod dlažbou instalované elektrické rohože pro vytápění a v koupelně kombinovaný žebřík. Už při provádění elektroinstalace se počítalo s přímotopy sazbu mám D 45 jistič 3x25A.
Jde mi o to pořídit do každé místnosti přímotopy jen nevím jakou značku a nějaké zkušenosti.V krbových kamnech mě nebavi topit (práce, nepořádek atd)  i když teplo z nich je příjemné a jako druhý zdroj topení to není špatné a stejně je dobré mít druhý zdroj tepla.
Plyn v obci není zaveden nemá cenu řešit, mám osobní zkušenost s tepelným čerpadlem a uvažoval jsem o něm voda  vzduch, ale po propočítání návratnosti mi nejlépe vychází elektrické přímotopové topení popřípadě elektrokotel.Prosím nejlépe z vlastní zkušenosti jaký přímotop značku atd.
Děkuji

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

16 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.