jaký materiál použít na "prostup tepla z dolní světnice do horní

Reklama
jaký materiál použít na "prostup tepla z dolní světnice do horní

V dolní světnici mám kamna, která dávají dostatek tepla na větší prostor, než světnice má. Chci proto nad kamny prorazit otvory (2-3), aby teplo mohlo prostoupit do horní místnosti.
Nevím, jaký materiál použít. V dosahu není žádný topenář a tak jsem se radila v obchodě. Nabídli mi hliníkové roury, které se používají k odtahu digestoří.
Podlaha/strop je dřevěný, vyplněný izolačním materiálem, nějakou vatou.Mám obavy, aby nedošlo k nějakému maléru. Myslím, že teplota u průduchů by mohla být cca 60 C. Ještě mi nabídli i béžové trubky, které se používají na odpady.
Poraďte, mi, prosím někdo, Jaký materiál použít a event. jak na to. Práci chci svěřit zedníkovi, který je šikovný, ale mám obavy, že tohle není zrovna jeho parketa. Dík za radu. D.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.