Propojení více topných jednotek

Reklama
Propojení více topných jednotek

Dobrý den pánové.
Je reálné dle přiloženého nákresu provozovat otopnou soustavu? Jde mi o to, že momentálně mám k dispozici dakon dor12, který bude umístěn v přístavku na konci baráku, ale pro estetičnost a krásu obýváku chceme i krbovky, ty počítám s výměníkem, proč topit s nimi jen jednu místnost když mimo hlavní topnou sezonou by vytápěly i zbytek radiátorů počítám kolem 10kw(když nepočítám radiátory v obýváku). Krbovky ještě nemám, ale jsou v plánu hned jak to finance umožní. A další úprava nastane po roce 22 až nebudu moci využívat Dakona 12, tak bych přešel nejspíš na plyn + ty krbovky, které již koupím s tou specifikací pro rok 22 a dále. Takže momentálně potřebuji topit v Dakonu, potom Dakon + krbovky a následně Krbovky + plyn. A s touto představou bych to pro plyn rád i připravil, momentálně tam nemám jedinou trubku, barák byl vytápěn elektřinou.
Vadilo by krbovkám, když bude čerpadlo až v přístavku cca 4m vzdáleném? Nerad bych měl nějakou změt neestetična v obýváku, malej okruh samozřejmě udělám hned za krbovkama.
Dakon by měl také svůj malej okruh a dejme tomu 35mm trubkou bych to vše vedl trasou cca 16m do přístavku. Stačí mi jedno oběhové čerpadlo v tom přístavku i pro dakon? Od krbovek i dakonu bych vedl kabek k spínání čerpadla. Mám plán i na podlahovku v kuchyni, chodbě a koupelně a to bych vyřešil výměníkem (stylu kombi bojler) aby při krátkodobé vyšší teplotě ať už z krbovek či dakonu byla možnost kompenzace a možnosti regulace. To očekávám přes ten výměník kde by bylo mnohem snažší regulovat teploutu kolem 30-40stupňů.
Nejsem žádný topenář, ale u rodičů v baráku jsem po vojně před 15 lety dělal svařované samotížné topení v dvojpodlažním baráku 17x11m a funguje to pěkně. Tady si se samotíží vyskakovat nechci, mám na baráku klenby a nechtěl bych je vrtal, budu to tahat zemí. Budu rád za každou radu či zkušenost proč ano či ne :-D

Děkuji
Vašek

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

6 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.