Jaké tepelné čerpadlo

Reklama
Jaké tepelné čerpadlo

Dobrý večer,
rozhodli jsme se do starého rd pořídit tč vzduch-voda. Neznáme tepelné ztráty, ale po dokončení rekonstrukce budeme mít podlahovou plochu asi 160m2 a 16 ks deskových radiátorů. Nyní topíme uhlím a kotel dusíme na 40 stupňů( v průměru). Máte někdo něco podobného, nebo nějaké rady? Nechceme ohřev tuv, máme bojler a zůstaneme u něj. Každý, koho jsem se zeptala mi poradil jiné potřebné kw. V rozmezí 12-19,5 kw. Což je asi docela velký rozptyl. Děkuji předem za každou radu a jak vyplývá již z mého dotazu- nejsem odborník a nejsem dobře orientovaná ve světě tepelných čerpadel(a techniky vůbec....) (tak ze mne nedělejte blbce..)Přes to všechno si nechci naběhnout a koupit za čtvrt milionu něco, co nebude fungovat...... Hezký večer a dík těm, co si udělají chvilku času:)

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.