Měření výkonu kotle

Rubriky:

Reklama
Měření výkonu kotle

Dobrý den, řešil jste někdo měření výkonu kotel za levný peníz ?
Mám PLC takže stačí změřit teploty a průtok a výkon se dopočítá.
Předpokládám, že je potřeba měřit před směšovací smyčkou zajišťující teplotu zpátečky tj. to so se skutečně předá nebo odebere z topného okruhu/aku nádrže.
Pokud to počítám dobře tak mi to na výkon ca 5 -30 kW vyhcází průtokově cca 2-12 l/min. při spádu 40°C.
Teď sháním nějaký vhodný průtokoměr. Sehnal jsem docela levný, ale pro tento rozsah je pouze v DN10 což se mi zdá málo ? Směšovací ventil mám v DN15 trubky 28x1.
Tlaková ztráta bude asi minimální, za provozu by to snad nevadilo Problém ale nejspíše nastane v poruchovém stavu, kdy by roztopený kotel zůstal bez napájení (trochu se ochladí než dojde UPS) ale pak by bylo dobré alespoň nějaká samotížné proudění, aby se neuvařil. Už takhle to musí přetlačit čerpadlo a směšovák.
Tak nevím jak by hodně vadilo přidat tam ještě zůžení na DN10 ikdyž jen pár cm ?
Díky za názory.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.