vigas 25

Reklama
vigas 25

Chcem odovzdať niekolko postrehov ohladne kotlov vigas.kupil som kotol v roku 1995 po namontovani tachnik zakuril asi po 5mnnutach ho zapol do automatu a vysvetlil jeho prevadzku.Kázal čistiť tie rurky v zadu 1x za mesiac,popol vybrať podla potreby.takto som kuril 16 rokov.Kotol bol nastavený na teplotu 65stupňov,ked sa zozimilo tak na 80 stupňov stale v automate.Spaloval som vňom všetku drevnu hmotu,kotol horel ok.V horáku bol vždy perfektny plameň,z komina išiel biely dym,pracoval v automate s výlukami cez noc ja do obedu,horel v kuse celu zimu. bol som sním spokojný.Po 16 rokoch ma opustil,začal tiecť.Kupil som doň novu vložku a namontoval všetku elektroniku.Zakuril a vtedy nastali problemy.Kotol začal dechtovať,nepomáhalo mič žiadni nastavovanie,o ktorom som sa dozvedel až vtedy.Primárny a sekundárny vzduch na starom som ani nevedel kde je. Pocelu dobu som nečistil ani vnútro kotla,nový čistím týždene a nič nepomáha,kde je chyba? Podla mňa výrobca urobil chybu,alebo mu nevychádzali eko testy.Oba kotle sú konštrukčne zhodné,vzduch prichádza zo zadu,akurát na novom je tryska užšia a má 6 otvorov.V novom kotle z trisky vychádza po rozhorení asi 10min.a datí do automatu 2 min.plameň ako na starom,potom modrí plameň ako z autogénu.Podla mňa je nie chyba v dreve ani nastavení,ale v zmene konštrukcie.Tkúrim teraz na 85 stup.Spotreba dreva na novom je o polovicu vätšia,popol je ťažší a je ho viac.
Prepačte za gramatiku a odborné názvy.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

0 odpovědí

Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.