Dobrý den,
Máme následující problém:
Máme postaven nový rodinný dům a v něm postaven nový komín 8,3 m. dlouhý z Schiedel keramickych vložek o průměru 200mm., lepených k sobě kamnářským tmelem Den Braven.
Okolo vložek je izolace Schiedel a obezděno plnými cihlami, okolo izolace dostatečně hutněno a nechány mezery v rozích kvůli odvětrávání.
Jeden rok topíme občas kamínkama.
Dnes jsem byl vymetat komín a kouřovod.
Vylezl jsem na komín, zkoukl ho, chytl kónický prstenec, abych zjistil, zda drží dobře nalepen na poslední vložce.
Kónický kus drží, ale s ním mi v ruce zůstala celá vložka, na ní vidím rozdrolený tmel. Ten samý tmel u sopouchu se drolí též, takže se dá předpokládat, že se rozpadá v celé výšce komínu.
Čím to může být způsobeno?
Je takový komín nebezpečný?
Projde revizí? (na jaře se máme stěhovat:(
Jaká je možná náprava?
Co výrobce tmelu, má vůči tomu nějakou zodpovědnost?
Se stavbou finišujem a tohle mě vážně nenechává klidným, proto děkuji za jakýkoli příspěvek.
S pozdravem Mirek Svoboda
Mám vložky lepené přímo tmelem SCHIEDEL a aby se rozpadával jsem ani po 20-ti letech nepozoroval a dokonce jsem jej…
před 3 roky
Dobrý den, mohu se zeptat, jak jste nakonec celou situaci vyřešil? Mám stejný problém. Komín postaven před rokem,…
před 3 roky
Dobrý den, mohu se vás zeptat, co Vás vedlo k tomu, použít kamnářský tmel místo šamotové spárovačky od Schiedelu?…
před 8 roky
8 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení