DPH z vlastní spotřeby z FVE

Rubriky:

LN Ludmila Nešporová @ludmila.nesporova před 8 roky18.02.2016 09:55:00
DPH z vlastní spotřeby z FVE

Dnes jsem se náhodou dozvěděla, jestli to chápu dobře, že by se mělo platit DPH z elektřiny vyrobené FVE, co náše domácnost spotřebuje.
Může mi prosím někdo odpovědět, zda je to pravda?
Jestli je to pravda-tak to chápu takto: Máme licenci na IČO na výrobu elektřiny FVE to znamená-podnikatel. Větší část vyrobené elektřiny spotřebuje domácnost,menší část nám vykupuje ČEZ.Výkup -posíláme faktury ČEZu na základě smlouvy-suma+DPH-to nám čez platí.
Je li to o placení DPH z elektř. co spotřebuje domácnost pravda, museli bychom vystavovat faktury: držitel licence-já podnikatel s IČem-majiteli domácnosti mě.
Mám takovou domněnku.Je li to pravda, musel bych být přihlášen /tedy mít další lincenci na obchodování s elektřinou/,protože prodávám elektřinu jako podnikatel sobě a to nepodnikateli -soukromé osobě.
Prosím, můžete se někdo k tomuto tématu -kdo tomu víc rozumí -vyjádřit a poradit mi?
Děkuji Lída

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

8 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem


Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.