Odvodnění základů.

Rubriky:

Reklama
Odvodnění základů.

Dobrý večer,
Prosím o radu někoho zdatného kdo ma s danou problematikou své zkušenosti.Při rozsáhlejší rekonstrukci našeho domu došlo i na vybudování nové drenáže.Dům byl postaven v 70 letech minulého století.Základy jsou postaveny z dutých cihel které byly opatřeny lepenku a ta chráněna řadou pálených cihel.Vše se nachází v jílové půdě a v hloubce 150cm.Díky velké vlhkosti ve sklepech jsme se ze známým dohodl na vybudování nové drenáže .Po vykopání až k patce základové desky byla Lepenka s cihlami zcela odstraněna z důvodu její úplně deformace a rozkladu těchto materiálu. Po doporučení mého známého který je celý život stavař.Mě bylo poraděno abych tyto hole cihly opatřil růžovým polistyrenem do vlhkého prostředí. Poté byla natažena nopova fólie po celé výšce stěny a dole 20 cm zahnuta, nasypan ster frakce 32/64 na vytvoření sklonu pro drenazni rouru o průměru 100 mm omotanou geotextilii a obsypana opět touto frakcí až do výše zahrady.Veškeré svody okapu jsou vedeny zvlášť v novodurovkach a v ústí je vše spojeno v kolínkách do hlavního vývodu,který je vyveden od zahrady do rygolu pod domem..Moje prosba o radu spočívá v tom zda je vhodně udělaná tato drenáž jelikož mám pocit,že vlhkost v domě není už taková jak bývala, ale zda se mi,že v určitých místech je možná vlhkost v cihlach.A tak nějak nevím jak nejlépe zabranit případnému vnikání vlhka do základů bez toho aby se muselo vse delat opet znova.Přemýšlíme dost nad vytápěním těchto sklepů litinovým radiátory spolu s automatickým kotle.Ale nejsem si jist zda by to pripadný problém vyřešilo jelikož si stále myslím že by se mohlo jednat pouze o vzdušnou vlhkost.Ve sklepních prostorech jsou nové okna rozvody vody vše uděláno tak aby se zamezilo jakémukoliv jinému vzniku vlhka.Ale mám pocit že na nové podlaze se dělají solné výkvět mezi podlahou a zdi a to mě znepokojuje.Děkuji všem předem za jakykoliv názor.Viktor

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

1 odpověď

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.