Omítnutí kamenné zdi ve sklepě

Reklama
Omítnutí kamenné zdi ve sklepě

Poradíte prosím, jak na ošetření zdí ve starém sklepě?
Dům je asi z 30-40.let, obvodové zdi jsou kamenné, zděno na hlínu. Sklep je zapušten do země, v dolních rozích je u podlahy často vlhko. Podlaha je stará betonová, a je pod ní štěrk + kanálky na odvod vody ven mimo dům, takže podlaha je suchá. Snažím se sklep trochu vyčistit a pospravit. Opadávající nejspíš vápenné omítce jsem zlehka pomohl tam, kde to padá skoro samo. Vlhkou omítku u země jsem oklepal. Dál kameny ještě očistím, asi to vezmu kartáčem na mokro.

1) otázka dutin ve zdech. Některé jsou vlhké - u země, některé jsou suché - nahoře. Čím je vyspravit ? Kámen a malta ? Jaká ? Anebo beton ?

2) otázka vyvápnění zdi, nebo omítnutí. Jde mi jen o funkci, ať to dýchá, případně neplesniví. O vzhled nejde vůbec.
a) vybílit zdi včetně oklepaných a vlhkých částí jen vápnem ?
b) omítnout oklepané zdi omítkou ? Jakou ? Co řeknou na omítku vlhké místa u země?

3) Napadlo mě zaplácnout vlhké dutiny u země betonem ať to trochu zatěsním proti vlhkosti, a nahoře už to vzít vzdušnou maltou, ať zdivo líp dýchá. Co takto ?
Jeden zedník by to vzal třeba vzdušným Unimaltem 5,5.

Budu rád za jakoukoli radu a názor, děkuji.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

11 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.