TZB-info - Porovnání nákladů na…
Výpočet a grafické porovnání nákladů na vytápění, teplou vodu a elektrickou energii v budovách. Do porovnání jsou zahrnuty náklady na topení, přípravu teplé vody, ostatní spotřebu elektřiny v domě a…
Dobrý den, chtěl bych se zde zeptat na názor a radu. V starším rodinném domě v podstatě celou dobu topíme klasickým kotlem Viadrus na tuhá paliva, litinové radiátory. Máme zároveň i kotel plynový (klasický), kterým se ovšem téměř netopí, samozřejmě z důvodu úspor. Nyní se nabízí velmi diskutované téma kotlíkových dotací. Navštívil nás obchodní zástupce firmy, která vyřizuje a zajišťuje tyto dotace s tím že s námi projednal všechny možné varianty, přičemž jako nevhodnější se zdá výměna kotle za plynový kondenzační kotel a výměna celého systému, tj komplet výměna radiátorů a trubek. Shodou okolností je u nás právě zahájena stavba obytného podkroví, která je tedy už v podstatě z větší části hotová, čili zateplená střecha apod. Můj dotaz zní jak moc znatelný finanční rozdíl by mohlo být topení kondenzačním plynovým kotlem s výměnou radiátorů apod. Přecejen člověk celý život topí klasikou a nyní se takové velké změny obává, jestli by nebyly velké finanční ztráty a přitom doma nic moc velké teplo, abychom se potom netloukli do hlavy. Děkuji za jakoukoliv odpověď.
pochopil jsem že buduje zateplený patro.muj problem nastal az po zateplení.zustal mi 30kw kotel na dum s 6kw…
před 9 roky
Vy v jeho datazu někde vidíte že bude zateplovat ?
před 9 roky
ale to jsme se dostali někam jinam.otázka zněla jestli ušetří.proti dřív když jsem přišel domu a zatopil.měli jsme…
před 9 roky
22 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení