Porucha staré vodárny

Porucha staré vodárny

Dobrý den,

Mám ve sklepě starou vodárnu (tzv. "darling"), kterou čerpám vodu ze studny. Poruchovost nejdřív začala čerpáním již při malém odběru a v krátkých, po sobě následujících sériích. Pak taky najednou netekla voda - spínač se musel spustit ručně. potom i po krátkém čerpání voda tekla. Dvakrát jsem vypustil vodu z nádrže, pak došlo asi na týden k normálnímu čerpání, až na to, že spínač občas nefungoval automaticky.
Poté se ale čerpání začalo opakovaně zapínat i bezdůvodně (tj. bez spotřeby vody) a najednou vodu nebylo možné načerpat (nádrž asi prázdná). Teď tak na dva - tři dny pomůže nalití vody do trubky, která vede do studny, až se trubka zaplní. Pak se voda do nádrže načerpá, ale čerpadlo se později opět sem tam zapne bezdůvodně, až je nakonec nádrž prázdná a voda se nedá načerpat ani ručním spuštěním čerpání. Tak nevím, zda je to košem na na konci trubky ve studni (prý by mohl netěsnit), spínačem nebo něčím jiným. Ventil vodárna nemá a tam, kde prý podobné vodárny mají přítlačný ventilek (na trubce), je něco, co je opatřeno krátkou trubičkou nahoře s výřezem na plochý šroubovák.
Poradí mně někdo, jak mám postupovat, aby vodárna konečně delší dobu normálně fungovala? Mohl by se problém vyřešit výměnou popsané součástky s trubičkou za přítlačný ventilek?
Děkuji za radu.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

3 odpovědi

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.