Prestava topit podlahove topeni

Rubriky:

Prestava topit podlahove topeni

Dobry den,

po 10-ti letech mne prestava topit podlahove topeni. Mam kondenzacni kotel Buderus GB142-15. Podlahovka je ve spodnim (5 vetvi + 1 zebricek v koupelne) a hornim patre (4 vetve + 1 zebricek). V letosni zime jsou nektere mistnosti (hlavne obyvaci pokoj) nevytopeny.

1. Otevrel jsem vsechny vetve v rozdelovaci na maximum. Nepomohlo.
2. Nechal jsem udelat servis celeho kotle s vymenou cerpadla za silnejsi Grundfos ALPHA2 L 25-60. Puvodne tam bylo 25-40. Nastavil jsem maximalni vykonostni stupen 3. Cerpadlo je ted dokonce slyset ve vedlejsi koupelne. Nepomohlo.
3. Zkousel jsem zavrit horni rozdelovac pres noc ale rano podlaha v obyvacim pokoji vyhrata nebyla (Tohle vzdycky jako test podlahovky fungovalo). Az kdyz jsem zavrel vsechny vetve krome obyvaku, tak az pak se obyvaci pokoj vyhral.
4. Kdyz sleduji na kotli teplotu vody z kotli (48°C) a zpatecky (30°C), tak mne z toho vychazi ze by problem v kotli byt nemel.
5. Podlahovku jsem si kdysi procistil kvuli spine z jednoho radiatoru (radiator jsem musel pak vyhodit uplne). Navic je u nas jeste tvrda voda (4.3 mmol/l). V podlahovce je soustava uzavrena, tak by problem s tvrdosti vody nemel byt.

Uz nevim kde je problem. Prosim poradte.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

13 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.