Vysoká spodní voda + jílovitá půda

Reklama
Vysoká spodní voda + jílovitá půda

Dobrý den,

jsem zatím ve fázi před koupí pozemku. V našem městě je to se stavebními pozemky bohužel na štíru a člověk je tedy nucen vybírat z toho, co je. (Pozemek má vždy nějaký drobný háček).

U mého vyhlídnutého pozemku ty háčky jsou samozřejmě také a já se snažím jich najít co nejvíc ještě před samotnou koupí. Co zatím vím a trápí mě zatím jako jediné je následující:

Na pozemku je vysoká spodní voda. Prvních několik desítek cm je ornice, následuje jílovité podloží. Vzhledem k poloze pozemku k místnímu slepému ramenu říčky je od Povodní Moravy nařízeno navýšení pozemku o cca. 40-50 cm. To vše by snad neměl být problém. Základy se samozřejmě udělají do stávajícího podloží, návoz bude až nakonec. Po pročtení článku a diskuzi ale vím, že kombinace vysoké spodní vody a jílovitého podloži je asi nejméně vhodná kombinace (když pominu extrémy jako rašeniliště atd..).

Zkuste mi prosím vyvrátit nebo potvrdit mou doměnku :

Nařízeným návozem bych si vlastně mohl pomoci.

1) základy by nemusely být tak hluboko, když navážka bude tvořit 40-50cm a tím vlastně uměle navýším nemrznoucí hloubku?

2) 40-50 cm navezené zeminy by mi mohlo vyřešit problém se vsakováním dešťové vody na pozemku?

3) Chci na pozemku bazén - i zde by mohla být menší komplikace?

To vše by mohlo platit za předpokladu, že se spodní voda "nerozšíří" do navážky - je toto možné?

Geologický průzkum nemám. Sbírám informace, které jsou dostupné buď zdarma veřejně a nebo za symbolické poplatky. Navíc ten pozemek mi přecejen ještě ani neříká pane, ale líbí se nám moc....

Děkuji za jakékoliv reakce a omlouvám se za případné zmatky, je to můj první příspěvek tohoto stylu.

Pěkný den

M.

Vkládání nových příspěvků je dostupné pouze pro přihlášené uživatele

Nejnovější příspěvky

20 odpovědí

Zobrazit všechny reakce
Reklama
Reklama

Přihlášení

nebo se přihlaste emailem

Nemáte účet?

Vypadá to, že nejste přihlášen

Registrací a přihlášením získáte mnoho výhod. Neunikne vám žádný nový příspěvek u oblíbených témat, můžete se ptát i odpovídat.

Technická podpora

Máte potíže s přihlášením, vkládáním příspěvků, nebo se správou vašeho profilu? Napište nám! Uvítáme také připomínky, podněty a nápady k vylepšení diskuzního fóra. Děkujeme.