TZB-info - Jaké parametry musí splnit…
Protože při spalování tuhých paliv v teplovodních kotlích pro vytápění domácností, dochází k emitování znečišťujících látek, jsou postupně v jednotlivých zemích EU přijímány různé zpřísňující…
Dobrý den.
Porovnával jsem kotle Rojek A 25 s TKA 25. Jsou velice obdobné, ale zaujalo mne, že oba mají 4. emisní třídu, ale podle údajů na stránce výrobce mají při "stejném" výkonu na hnědé uhlí odlišné spotřeby paliva.
Konkrétně A25 při jmenovitém výkonu 28 kW potřebuje hnědého uhlí 4,66 kg/h, zatímco TKA 25 při 25 kW spotřebuje 5,4 kg/h.
Čekal jsem, že při obdobném výkonu, stejném palivu a pouze drobném rozdílu v účinnostech (89 vs. 86 %) bude spotřeba podobná - ale zde vychází na cca 15 %.
Čím to je? Jaké může být vysvětlení? Za životnost kotle se ten rozdíl projeví.
I přes to, že jste jej viděl na výstavě, tak bych se šel k někomu podívat a poptat se na jeho osobní zkušenosti.…
před 9 roky
Nápad na předehřev vzduchu je dobrý. Můžete ještě poslat foto z ústí komína, tedy pokud se tam teď dá dostat.
před 9 roky
Komín sa zanáša v aut.prevádzke len suchými sadzami-popolčekom,teda tam nieje nič podobné ako lesklý asfalt ako to…
před 9 roky
26 odpovědí
Zobrazit všechny reakceNevhodný příspěvek
Pokud chcete upozornit redakci na diskusní příspěvek, který svým obsahem porušuje pravidla diskusí na portálu TZB-info, klikněte na tlačítko Odeslat. V diskusích jsou nepřípustné zejména příspěvky vulgární, urážlivé a nesouvisející s tématem dané diskuse.
Vyberte způsob sdílení